Liquid-Aroma Blog

Hogyan válassz megfelelő nikotinszintet a vape-hez? Mire kell figyelni?

Liquid-Aroma
2024.09.27 12:57
Hogyan válassz megfelelő nikotinszintet a vape-hez? Mire kell figyelni?

Azt, hogy hogyan válassz megfelelő nikotinszintet a vape-hez, több tényező is befolyásolni fogja. Szerencsére ma már minden igényhez megtalálhatjuk az ideális koncentrátumot, aromát. Ráadásul külön nikotinpótlók is léteznek, amelyekkel tovább emelhetjük a szintet, ha éppen arra van szükség.

Hogyan válassz megfelelő nikotinszintet a vape-hez? Miért érdemes variálni?

Természetesen első körben a szint kiválasztása a dohányzási szokásoktól fog függni. A helyes elektromos cigarettázásról érdemes bővebben olvasni, mivel ma már többféle termék, aroma, koncentrátum közül lehet választani, arról nem is beszélve, hogy a készülékek között is hatalmas különbségek vannak.

Az emberek többsége általában két okból választja az elektromos cigarettákat. Az első az, hogy szeretnének leszokni a dohányzásról, a hagyományos dohánytermékekről, viszont nem a drasztikus módszereket akarják követni vagy a tapaszozást.

A második, hogy ez a dohányzási forma sokkal egészségesebb, kevesebb káros anyag található benne. Egyszerűen, bárki kipróbálhatja, ráadásul mindenki megtalálhatja az ízléséhez, igényéhez legjobban illeszkedő készüléket és koncentrátumot. A legnagyobb kérdés általában az, hogy elinduláshoz milyen nikotinszint lesz az ideális. A nikotinfüggőség mértéke is meghatározza ezt, mivel a leszokást úgy lehet a leghatékonyabban elvégezni, ha fokozatosan csökkentjük az adagot. Ezzel szépen, lassan indulhatunk el az egészségesebb életmód felé, a drasztikus váltást is elkerülhetjük. A leszokás nem feltétlenül kell, hogy szenvedéssel járjon.

A legjobb, ha elsősorban a korábbi dohányzási szokásokat vesszük alapul. A napi cigarettamennyiség lehet a legjobb iránymutató. Az erős dohányosoknak, akik naponta több, mint 20 szállal is elszívtak, magasabb nikotinszintet kell választani. Ez jellemzően a 12-20 mg/ml szintet jelenti. A közepes dohányosok (10-20 szál/nap) belőhetik a közepes szintet, ami a 6-12 mg/ml mértéket jelenti.

A könnyű vagy alkalmi dohányosoknak, akik naponta maximum 10 szálat szívnak el, bőven elegendő lehet 3-6 mg/ml nikotinszint is. Ha valaki pedig csak ki akarja próbálni az elektromos cigarettázást, létezik nikotinmentes alapfolyadék is.

A függőség komoly kihívást jelent

Hogy hogyan válassz megfelelő nikotinszintet a vape-hez? Sajnos mindenképpen figyelembe kell venni a múltat is. Ha valakinél már kialakult a komoly nikotinfüggőség, akkor érdemes magasabb nikotintartalmú e-liquiddel kezdeni a vape karriert. Utána fokozatosan lehet csökkenteni az adagot. A célról sose feledkezzünk meg, azaz a dohányzásról való leszokást, amihez elengedhetetlen a nikotinszint nullára csökkentése, minimalizálása lépésről lépésre.

Választhatunk nikotinsót is, ami gyorsabban szívódik fel, simább érzést ad a toroknak, magasabb mértékhez ideális lehet. A hagyományos e-liquidek használatával nagyobb torokhatás érhető el. Végül pedig az sem mindegy, hogy milyen készüléket választunk. Vannak olyan alacsonyabb teljesítményű eszközök, amelyekkel erősebb aromákat lehet fogyasztani.

Figyeljünk a testünkre

Ha túl magas a nikotinszint, a testünk is egyértelmű jeleket fog küldeni. Szélsőséges esetben szédülés, hányinger is előfordulhat. Ne feledjük, hogy az elsődleges cél a szint fokozatos csökkentése. Webáruházunk kínálatában minden elérhető a könnyű, de egyben élvezetes leszokáshoz.