Liquid-Aroma Blog

Mi történik, ha víz éri a készüléket? Mit lehet tenni?

Liquid-Aroma
2024.08.16 12:34
Mi történik, ha víz éri a készüléket? Mit lehet tenni?

A nyári hónapokban rengeteg időt töltünk vízparton. Sajnos könnyedén előfordul, hogy elkap minket egy hirtelen kialakuló zivatar, vagy túl közel állunk a vízhez vapelés közben. Az, hogy mi történik, ha víz éri a készüléket, minden felhasználót foglalkoztat. A legfontosabb, hogy nem kell megijedni, mindenre van megoldás.

Mi történik, ha víz éri a készüléket? Egyáltalán mikor okoz problémát?

Az teljesen normális, ha az elektromos cigaretta állandóan nálunk van. Használjuk otthon, a szabadidőnkben, pihenés során, de még a munkahelyen is. Nyaralásra is magunkkal visszük, függetlenül attól, hogy a Balaton partjára, a közeli strandra vagy külföldre utazunk. A parton történő hűsölés vagy éppen napozás során azonban előfordulhat, hogy véletlenül egy kis víz csapódik rá. Az elektromos cigarettákról érdemes bővebben olvasni, hogy minden hirtelen helyzetre fel tudjunk készülni.

Sokszor az is előfordul, hogy valaki a vízbe sem megy be a készüléke nélkül. Alapból nincs ezzel semmi probléma, ha valóban oda tudunk figyelni arra, hogy ne kerüljön víz az eszközre. De balesetek olykor történnek, és az is megeshet, hogy beleesik a vízbe az elektromos cigaretta.

Természetesen mindenki tudja, hogy a víz és az elektromosság nincsenek jóban egymással. Sajnos nagy esély van rá, hogyha túl sok nedvesség éri a készüléket, az végleg bedobja a törölközőt. De ez nem jelenti azt, hogy minden esetben dobhatjuk is ki az eszközt, ha víz érte. Általában két dolog van, ami véglegesen tönkreteheti a készüléket. Az első, ha a víz eléri az elektromos alkatrészeket és rövidzárlatot okoz.

Fontos, hogyha vízbe ejtettük az eszközt, semmiképpen se próbáljuk meg azonnal használni! A másik eshetőség, amivel végleg meghibásodik a készülék, az a korrózió. Néhány hét, de akár hónap is eltelhet, mire az elektromos cigaretta teljesítménye csökkenni kezd és teljesen leáll. A porlasztó tisztítása során is észrevehetjük az elváltozásokat. De mégis mit tehetünk, ha véletlenül vizes lesz a készülék?

Hasznos tippek a víz ellen

Az első lépés, ha már víz érte, hogy próbáljuk meg minél hamarabb kivenni a vízből az eszközt. Ha szerencsénk van, még azelőtt sikerül a művelet, hogy a nedvesség elérné a fontos elektromos alkatrészeket. A második, hogy ne használjuk a készüléket azonnal, még akkor se, ha csak kis mennyiségű víz érte. A harmadik, hogy távolítsunk el minél több vizet az eszköz belsejéből és külsejéről egyaránt. Azt, hogy pontosan mi történik, ha víz éri a készüléket, több tényező is befolyásolja.

Ha olyan készülékünk van, amit szét lehet szerelni, akkor a tankot vegyük ki minél hamarabb. Amelyik nem elektromos alkatrész, mindenképpen tisztítsuk meg tiszta vízzel és hagyjuk megszáradni. Amennyire csak lehet, szereljük szét a készüléket, hogy a legkisebb elemeket is le tudjuk takarítani.

Használjunk papírtörlőt, olyan kiegészítőket, amelyek gyorsan felszívják a nedvességet. Fújjunk bele a készülékbe, hogy a maradék víz is távozzon a készülékből. Akár online útmutatót is nézhetünk specifikusan egy-egy termékhez, hogy mit ajánlott ilyen esetben tenni. Alapos szárításra mindenképpen szükség lesz, csak ezt követően próbáljuk meg összeszerelni, majd újra használni.

Vízálló megoldás is elérhető

Ma már a piacon találhatunk olyan készülékeket is, amelyek teljes mértékben vízállóak. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy nyugodtan lehet őket a medencébe, a közeli tóba vagy tengerpartra bevinni, de ha véletlenül beleejtjük vagy ráfröccsen a víz, nem fog meghibásodni. Webáruházunk kínálatában minden fontos kiegészítő megtalálható, amire az elektromos cigarettázáshoz szükség lehet.