Liquid-Aroma Blog

Miért nem működik töltés után a pod? Mi lehet a megoldás?

Liquid-Aroma
2024.06.12 12:30
Miért nem működik töltés után a pod? Mi lehet a megoldás?

Az elektromos cigarettázás során számtalan eszközre van szükség. Természetesen ezek közül az egyik legfontosabb maga a készülék, amibe az aromát és a többi kiegészítőt töltjük, majd gőzzé alakítja azt, amit mi nyugodtan pöfékelhetünk. Használat során több problémával is találkozhatunk, gyakran felmerül az is, hogy mégis miért nem működik töltés után a pod?

Miért nem működik töltés után a pod? Mit tehetünk?

Ha esetleg menthetetlenné válik a készülék, akkor sem kell aggódni: minőségi POD kínálatunkból egyszerűen be lehet szerezni a következő terméket, amit használni fogunk a hétköznapokban. Az elektromos cigarettában lévő akkumulátor bizonyos mennyiségű használat után képes lemerülni. Ebben semmi rendkívüli nincs, az aksiknak rendszeres gőzölés után töltésre van szükségük. A probléma ott kezdődik, ha a teljes feltöltés után egyszerűen nem akar bekapcsolni az eszköz.

A hibának több oka is lehet, amelyek mind egyedi megoldási módszert követelnek. Először is azt kell megvizsgálni, hogy mégis miért helyeztük töltőre a készüléket. Ha már alapból azért csatlakoztattuk fel, hogy egy másik problémát oldjunk meg, akkor valószínűleg nem sikerült a művelet, és másra vezethető vissza a hiba oka. Ha csak átlagos töltésről beszélünk, akkor kezdődhet a kutatómunka.

Olykor nem kell nagyon bonyolult megoldásra gondolni. Vannak olyan POD-ok, amelyek egyszerűen a töltés végeztével automatikusan kikapcsolnak. Ha van rajta manuális gomb, amivel működésre bírhatjuk, csak elég megnyomni párszor. Ha kapunk visszajelzést, beindul a készülék, akkor meg is oldottuk a problémát.

Vannak olyan eszközök, amelyeken nincs manuális gomb, egyszerűen a cigarettázásra reagálnak. Ha ez nem történik meg, akkor távolítsuk el a podot vagy a tankot, majd tegyük vissza. Ez az “újraindítás” gyakran elegendő ahhoz, hogy a készülék újra működésbe lépjen.

Nagyobb hibák megoldása

Bárcsak minden helyzetben ennyire egyszerű lenne a helyzet! Az elektromos cigaretták sok esetben bonyolult szerkezetek. Például a porlasztó tisztítása is egy fontos művelet, amit rendszeresen el kell végezni. Az, hogy miért nem működik töltés után a POD lehet, hogy azért van, mert a készülék nem érzékeli a podot vagy más fontos alkatrészt. Ilyenkor érdemes a cserével próbálkozni. Ami súlyosabb baj lehet, ha hosszú órák után is azt jelzi a készülék, hogy az akkumulátor semennyit sem töltött. Ennek lehetnek előjelei, például ha a szokásoshoz képest is sokkal gyorsabban merül le a készülék. Sajnos az akkumulátorok idővel veszítenek a teljesítményből, a kapacitásból, ez egy természetes folyamat. Ha már egy viszonylag idősebb készülékünk van, akkor éppen ideje lesz kicserélni az aksit.

Még mielőtt berendeljük az újat, mindenképpen ellenőrizzük le magát a töltőt is. Lehet, hogy csak a kábel sérült meg, az akkumulátor pedig tökéletes állapotban van. Ha másik töltővel megfelelően működik, akkor a POD-dal semmi probléma nincs. Egy alapos tisztítás is nagy segítséget jelenthet az elektromos cigaretta alkatrészein, ezzel is nyugodtan próbálkozhatunk.

Továbbá a lehetséges problémák között szerepel még az is, hogy a készülék egyszerűen túlmelegedett töltés közben. Ilyenkor várjunk egy kicsit, amíg lehűl, majd próbáljuk meg újra bekapcsolni.

Mindent egyszerűen cserélhetünk

Webáruházunk kínálatában minden szükséges eszköz, kiegészítő megtalálható, amit csak pótolni kell az elektromos cigarettázás során. Széles felhozatalban érhető el aroma, POD, tank és a karbantartáshoz elengedhetetlen termékek.