Liquid-Aroma Blog

Nikotinerősség választása: mire kell figyelni?

Liquid-Aroma
2024.05.06 10:19
Nikotinerősség választása: mire kell figyelni?

Az elektromos cigarettázást sokan választják azért, mert szeretnének minél hamarabb leszokni a hagyományos dohánytermékekről, egy egészségesebb alternatívát keresnek, vagy szeretnék teljesen elhagyni a dohányzást és a vape-elés tökéletes átmenetet jelent. A folyamat része a nikotinerősség választása és annak változtatása bizonyos időközönként.

A megfelelő nikotinerősség választása segít a leszokásban, a váltásban

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen formában fogjuk fogyasztani. Ma már nikotinsó és szabadbázisú nikotin is elérhető. Mind a kettő esetében teljesen más “adagolásra” kell figyelni. Az elmúlt időszakban a nikotinerősség 3-6 milligrammról akár 25 milligrammra is felugorhatott a nikotinsók esetében, mivel olyan alapanyagokat használnka hozzá, amely a torokhatást is sokkal kellemesebbé teszi, így a fogyasztó számára a nagyobb nikotinkoncentrátum is könnyebben fogyasztható.

A “hagyományos” nikotin, azaz a szabadbázisú nagyon karcos tud lenni, ha már túllépi a 18 mg/ml arányt. Azt, hogy mégis melyik lesz az ideális választás (nikotinsó vagy szabadbázisú), azon belül pedig melyik mérték, általában két tényező határozza meg. Az egyik maga a dohányzási szokás, ami kifejezetten egyénfüggő. Van, akinek már 3-5 milligramm is bőven elég, de sokan az erősebb koncentrátumot részesítik előnyben. A másik fő szempont az, hogy mégis milyen készüléket használunk. Ha valaki éppen a hagyományos dohánytermékekről vált és hosszú távon az a cél, hogy teljesen leszokjon a dohányzásról és/vagy nullára csökkentse a nikotinbevitelt, ezt is számításba kell venni. Ha valaki napi 10-20 szál cigarettát fogyasztott eddig, annak valahol a középkategóriában kell keresgélnie. Ha a fogyasztás meghaladta az egy dobozt/nap, mindenképpen az erősebb kiszerelések között kell válogatni.

Nincs egy általános érvényben elfogadott “szabály”, hogy kinek milyen nikotinmennyiség lesz az ideális választás. Mindenképpen szükség lesz egy kis kísérletezgetésre, még mielőtt megtaláljuk a tökéletes arányt, amivel elindulhatunk az elektromos cigaretták világában.

Min változtat a nikotin erőssége?

Érdemes az elektromos cigarettázásról bővebben olvasni, mivel számtalan érdekességgel és tippel találkozhatunk. A nikotinerősség választása sem egy egyszerű folyamat. Általánosságban elmondható, hogy a készülék is befolyásolja azt, hogy milyen élményben lesz részünk. Ha például nagyobb nikotinkoncentráció a cél (szabadbázisú esetében 12-24 mg/mL, nikotinsónál 30-60 mg/ml), akkor kevesebb gőz lesz az eredmény, de az élmény annál erőteljesebb. Erre a célra bármelyik készülék ideális lesz.

A középutat mindenképpen a 6-12 mg/ml jelenti, ahol már közepes mennyiségű gőz fog a készülékből érkezni. Itt már érdemes odafigyelni a készülék teljesítményére és felépítésére is. Végül pedig ott vannak a nagy gőzmennyiséget kibocsátó eszközök is, ahol szabadbázisú és nikotinsó esetében is az 1.5-6 mg/ml az általános nikotinmennyiség.

Érdemes mindent kipróbálni?

Az elektromos cigaretta egyik legnagyobb előnye a hagyományos dohánytermékekkel szemben, hogy teljes mértékben személyre szabhatjuk a teljes élményt. Rengeteg aroma, koncentrátum, készülék, kiegészítő érhető el. A nikotinmennyiséget is úgy variáljuk, ahogy kedvünk tartja. Akár két gőzölés között is gyorsan válthatunk. A leszokás így sokkal kellemesebb és zökkenőmentes lesz. Webáruházunk kínálatában mindent megtalálhatsz, ami a folyamathoz és az élményhez szükséges lehet.